Matematik

Funktionsforskrifter.

27. december 2020 af sachj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Jeg skal omskrive to tilbud til funktionsforskrifter og derefter indsætte dem i en graf. 

Jeg har prøvet at google mig frem og mere til, så nu prøver jeg her.

De to tilbud hedder følgende:

Tilbud 1: 1323,30

Tilbud  2: 1575


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2020 af mathon

Skriv hele opgaveteksten.


Svar #2
27. december 2020 af sachj (Slettet)

Der er som sådan ikke en "opgave tekst" Jeg er i gang med en rapport, med et selvvalgt projekt.

Dette er to forskellige priser på en stål plade. Jeg har bare fået afvide at jeg skal omskrive de to tilbud, til funktionsforskrifter og derefter indsætte dem i en graf.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. december 2020 af mathon

Det, du har opgivet, er absolutte priser, som almindeligvis ikke kaldes funktionsforskrifter.

Det, du skriver, giver anledning 
til:
                    \small \small \small \small \begin{array}{lllllr} \textup{Tilbud 1:}&T_1(x)&=&y&=&0x+1323.50\\\\ \textup{Tilbud 2:}&T_2(x)&=&y&=&0x+1575.00 \end{array}


Svar #4
27. december 2020 af sachj (Slettet)

De tilbud er samlet med fragt og moms. gør det nogen forskel? Hvad kan man gøre for at få det der i funtionsforskrifter, skla jeg så seperere priserne igen eller er det helt umuligt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. december 2020 af mathon

Jah - hvis fragten er forskellig.


Svar #6
27. december 2020 af sachj (Slettet)

tilbud 1: 1018,64 uden moms + 50,- i fragt

tilbud 2: 1260 uden moms + fri fragt


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. december 2020 af mathon

                    \small \small \small \small \small \begin{array}{lllllr} \textup{Tilbud 1:}&T_1(x)&=&y&=&1.25x+50\\\\ \textup{Tilbud 2:}&T_2(x)&=&y&=&1.25x \end{array}


Svar #8
27. december 2020 af sachj (Slettet)

Er det så det jeg skal indsætte i grafen? skal jeg slet ikke bruge nogle af "Priserne" 

For hvad jeg kan se at du har gjort, har du jo bare indskrevet momsen samt fragten?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. december 2020 af mathon

                    \small \small \small \small \small \small \small \begin{array}{lllllrlr} \textup{Tilbud 1:}&T_1(1018.64)&=&y&=&1.25\cdot 1018.64+50&=&1323.50\\\\ \textup{Tilbud 2:}&T_2(1260)&=&y&=&1.25\cdot 1260&=&1575.00 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. december 2020 af Eksperimentalfysikeren

Du skriver ikke, hvad det er priserne for. Er det pr stk, pr kg eller måske pr liter?

Hvis du skal skrive det som en funktion sforskrift, har du brug for en uafhængig variabel, x, som kan være et antal eller en mængde, f.eks. vægten i kg.


Skriv et svar til: Funktionsforskrifter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.