Matematik

Statistik - hyppighed

04. januar 2021 af MatteTeenDk (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvad  står h(x) for i statistik hyppighed og hvorfor beskrives det ligesom en funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2021 af AngelOneOne

Hej,

h(x) betyder hyppigheden af 'x' i et givent datasæt. Så hvis tallet 48 forekommer 6 gange i et datasæt, så er hyppigheden h(x) af 43 = 6.

H(x) (altså et stort 'H'), er hyppigheden af 'x' i procent i forhold til det samlede antal værdier i datasættet. Så hvis datasættet er på 100 værdier, og 43 forekommer 6 gange, er hyppigheden H(x) af 43 = 6%

H_{(x)}=\frac{h_{(x)}}{100}\cdot 100%=\frac{6}{100}\cdot 100%=6%

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
15. januar 2021 af MatteTeenDk (Slettet)

#1

Mange tak for din hjælp du gav mig! Det giver bedre mening nu eftersom jeg har læst din kommentar! :D

Vh MathiasSA1 (:


Skriv et svar til: Statistik - hyppighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.