Matematik

Monotoniforhold og ekstrema

05. januar 2021 af Arbejdshesten - Niveau: B-niveau

Jeg har funktionen: f(x)=x3-x og vil gerne finde monotoniforholdet og ekstrema 

Jeg har differentieret funktionen på Maple og får 3x2-1 
Dernæst bruger jeg solve på f'(x) og får x1=0.57 og x2=-0.57

Har vedhæftet et billede over, hvad jeg har gjort.

Men er det overhovedet gjort rigtigt? Ja, det ser rigtigt ud på grafen, men er stadig ikke 100% sikker.
Det er en øvelse opgave vi har fået, så prøver at gå igennem hele dokumentet for min egen skyld


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2021 af peter lind

det ser rigtigt ud


Svar #2
05. januar 2021 af Arbejdshesten

Okay, tusind tak for dit svar Peter Lind. Fordi jeg var i online gruppe i undervisningen med en person, der også har en god forståelse indefor matematik, men han skrev åbenbart at x værdierne var 1. Altså: x=1 x=-1 som jeg ikke rigtig forstod og gjorde mig rigtig forvirret. 

Så selve grafen, dets punkter og min monotoni tabel nedenunder grafen er rigtig nok?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2021 af peter lind

monotoniforholdene er rigtig. Jeg har ikke set så meget på kurven. Jeg har gået ud fra at du har brugt et program og der kan der ikke ske så meget andet end en tastefejl.Den går går gennem (0,0) som den også skal


Svar #4
05. januar 2021 af Arbejdshesten

Når du siger "Den går gennem (0,0) som den også skal" hvad mener du så helt præcis? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2021 af peter lind

Hvad mener du med det? Jeg synes det er klart nok


Skriv et svar til: Monotoniforhold og ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.