Matematik

Skæringspunk af to ligninger

10. januar 2021 af Regitze0875 - Niveau: A-niveau

Skal løse denne ligning:
12*√x=x^2-7x+12

men hvordan flytter jeg √x på den anden side af lighedstegnet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2021 af mathon

                           \small \small \small \begin{array}{lllll} 12\sqrt{x}=x^2-7x+12\quad x\geq 0\\\\ 144x=((x^2-7x)+12)^2\\\\ 144x=(x^2-7x)^2+2\cdot \left ( x^2-7x \right )\cdot 12+144\\\\ 144x=x^4-2\cdot x^2\cdot 7x+49x^2+24x^2-168x+144\\\\ 144x=x^4-14 x^3+73x^2-168x+144\\\\ x^4-14 x^3+73x^2-312x+144=0 \\\\\\ \textup{solve}\left (x^4-14 x^3+73x^2-312x+144=0,x \right )\mid x\geq 0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2021 af ringstedLC

#0: Vedr. din overskrift; to ligninger har ikke et skæringspunkt. Men to funktioner kan have et skæringspunkt. Dets x-koordinat findes ved at sætte de to forskrifter lig hinanden.

Og din profil passer stadig ikke...


Skriv et svar til: Skæringspunk af to ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.