Kemi

Hjælp til omregning mellem forskellige enheder

11. januar 2021 af frederasmussen - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er der nogen, der har tid og overskud til at forklare, hvordan man omregner mellem følgende enheder?

-  40 ng/dL skal omregnes til g/L

- 0,025 ng/mL skal omregnes til g/L

Det forvirrer mig gevaldigt, når der er to forskellige enheder koblet til samme tal....


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{Enhedsomskrivning:}\\& \begin{array}{llllll} 40 \;\frac{ng}{dL}=40\cdot \frac{10^{-9}\,g}{10^{-1}\;L}=40\cdot 10^{-8}\;\frac{g}{L}&=&4.0\cdot 10^{-7}\;\frac{g}{L}\\\\\\ 0.025\;\frac{ng}{mL}=0.025\cdot \frac{10^{-9}\;g}{10^{-3}\;L}=0.025\cdot 10^{-6}\;\frac{g}{L}&=&2.5\cdot 10^{-8}\;\frac{g}{L} \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til omregning mellem forskellige enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.