Matematik

Bestem værdien af k

11. januar 2021 af Alrighty - Niveau: B-niveau

''Bestem værdien af k, så ligningen x2+4x+k=0 får præcis én løsning. Bestem derefter løsningen.''

Skal jeg bare prøve mig frem til løsningen, samt der er vel flere løsninger du kan finde til opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2021 af mathon

Når \small \small ax^2+bx+c=0 har netop én løsning,
hvad kræves der så? (diskriminanten)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2021 af mathon

Når \small \small ax^2+bx+c=0 har netop én løsning,
er \small d=b^2-4\cdot a\cdot c=0


Skriv et svar til: Bestem værdien af k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.