Matematik
32^(3/5)
Er der en som kan forklare mig hvordan jeg skal regne:
32(3/5)
64(-5/6)
(33/8)2/3
uden brug af lommeregner?
Svar #1
12. januar 2021 af Anders521
#0Er der en som kan forklare mig hvordan jeg skal regne:
32(3/5)
64(-5/6)
(33/8)2/3
uden brug af lommeregner?
Du bruger potensregnereglen a(p/q) = q√(ap) og (ap)q = (aq)p F.eks.
32(3/5) = 5√(32)3 = 5√((25)3) = 5√((23)5) = 23 = 8
Svar #2
12. januar 2021 af StoreNord
Se formel 27 her:
https://emu.dk//sites/default/files/2019-02/Formelsamling-Matematik-A---stx-2018%20(4).pdf
Skriv et svar til: 32^(3/5)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
