Matematik

Monotoniforhold

13. januar 2021 af EmilieHansen03 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe med at regne denne ud 

Funktionen f(x) er givet ved

f(x)=2*lnx-1/2x, x>0

Bestem den afledede f '(x) og løs ved håndkraft ligningen f '(x) = 0.

Bestem maksimumværdien for f(x) og løs i CAS ligningen f(x) = 0.

taak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Ved h\aa ndkraft:}\\\\& f{\, }'(x)=\frac{2}{x}-\frac{1}{2}=0\quad x>0 \end{array}


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.