Matematik

AKUUUT

14. januar 2021 af Susane1234 - Niveau: 9. klasse
Hej er der nogle der kan lave de her opgaver, da jeg ikke helt forstår dem. Eller måske hjælpe.

Opg 41: Tegn evt linjen ind i koordinatsystem på papir, eller løs i geogebra.
Indsæt foto/screenshot af dit koordinatsystem og skriv forskriften direkte i dette doc på side 2
(Husk forskriften har grundformen y = ax ± b)


Opg 42: Løses lettest med papir og blyant.
Tag foto af din løsning og indsæt på side 2
TIPS: Find fællesnævnere !

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

41: Tegn et koordinatsystem på et stykke ternet papir. Afsæt de to punkter og tegn linien gennem dem med en lineal.


Udregn hældnigskoefficienten Den beregnes med a =(yB-yA)/(xB-xA).

Indsæt derefter koordinaterne til et af punkterne i ligningen sammen med værdien af a og find b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

42: Regn først heltallene sammen og derefter brøkerne. For brøkerne skal du starte med at finde en fællesnævner, dvs en nævner, som alle nævnerne går op i. Forlæg hver brøk, så den får fællesnævneren. Eksempel:

1/2 + 1/3 (har fællesnævner 6) = 3/6 + 2/6 = (3+2)/6 = 5/6.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lcllc} \textbf{b)}\\& \begin{array}{cclc} \textbf{hele tal}&&&\textbf{ensben\ae vnte br\o ker}\\ 4+2-7=-1&&&\frac{7+9-2}{12}=\frac{14}{12}=1\tfrac{1}{6}\\& \begin{array}{cclc} -1+1+\frac{1}{6}=\mathbf{{\color{Red} \frac{1}{6}}} \end{array}\end{array}\end{array}           


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lcllc} \textbf{c)}\\& \begin{array}{cclc} \textbf{hele tal}&&&\textbf{ensben\ae vnte br\o ker}\\ 3+1-4=0&&&\frac{36+40-15}{42}=\frac{61}{42}=1+\tfrac{19}{42}\\& \begin{array}{cclc} 0+1+\frac{19}{42}=\mathbf{{\color{Red}1 \frac{19}{42}}} \end{array}\end{array}\end{array}           


Skriv et svar til: AKUUUT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.