Matematik

Vendetangent

19. januar 2021 af vesternielsen - Niveau: B-niveau

f(x)=-x3-6x2-9x+4 

dm(f)=[-5;-0,5[

''Undersøg funktionen f med hensyn til vendetangent''

Kan IKKE finde ud af det, og kan ikke forsåt det der ståt på nettet - en der kan hjælpe hurtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2021 af mathon

Vendetangent kræver
                                         \small f{\, }''(x)=0


Svar #2
19. januar 2021 af vesternielsen

Det forstår jeg bare heller ikke ... er helt lost i det her emne :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2021 af janhaa

f '' = -6x - 12 = 0

x = -2


Svar #4
19. januar 2021 af vesternielsen

Forstår ikke engang hvad der der er svaret på .. Hvad gør man step for step for at finde vendetangent (det er vel et punkt?)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2021 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} f{\, }'(x)=-3x^2-12x-9\\\\ \textup{Vendetangent i}&(-2,f(-2))=(-2.6)\\\\ \textup{Vendetangentligning:}&y=f{\, }'(-2)\cdot (x-(-2))+6 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2021 af janhaa

f(-2) = 6

f ' (-2) = 3

vende-tangent:

y - 6 = 3(x+2)  

y = 3x + 12


Svar #7
19. januar 2021 af vesternielsen

Hvis I skulle svare op opgaven - hvordan ville I så skrive det hvis man skal forklare hvad man gør? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2021 af janhaa

#7

Hvis I skulle svare op opgaven - hvordan ville I så skrive det hvis man skal forklare hvad man gør? 

f(-2) = 6

f ' (-2) = 3

vende-tangent:

y - f(-2) = f ' (2)*(x +2)

y - 6 = 3(x+2)  

y = 3x + 12


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2021 af mathon

Nu er det jo dig, som skal forklare, hvad du gør og har forstået.
Det, du foreslår, er medvirken til PLAGIAT.


Skriv et svar til: Vendetangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.