Matematik

Annuitetslån og indekstal

23. januar 2021 af Maja2503 - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg har brug for hjælp til nedenstående opgave:

En person låner 50 000 kr til en årlig rente på 8,73 %. Lånet betales tilbage med en fast månedelig ydelelse i løbet af 24 måneder. 

b) Hvor meget (i kr.) har man betalt i rente, når hele lånet er betalt tilbage?

Hvordan finder man ud af hvor meget, der betales i rente?

Derudover har jeg også brug for hjælp en anden opgave, som jeg har vedhæftet som billede. Jeg har brug for hjælp til b). 

Vedhæftet fil: Opg m indekstal.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2021 af kemc

Vedhæftet: 

a:
129,7/91,1=12,8 kr

b:

p(t)=b*(1+r)^t

c: 

Den tilsvarende forml du anvender 


Svar #2
23. januar 2021 af Maja2503

#1

a:
129,7/91,1=12,8 kr

Mange tak for hjælpen. 

Jeg har dog allerede lavet a) i det vedhæftede billede. Har dog gjort følgende i stedet: 

(129,7/112)*9= 10,42 kr. 

b:

p(t)=b*(1+r)^t

Kan dette passe?

50000*1,0873^24=372696,5

c: 

Den tilsvarende forml du anvender 

I så fald går jeg ud fra at man skal opstille en eksponentiel funktion. Er dog i tvivl om, hvilken værdi, der skal være b og hvilken der skal være a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2021 af kemc

#2
#1

a:
129,7/91,1=12,8 kr

Mange tak for hjælpen. 

Jeg har dog allerede lavet a) i det vedhæftede billede. Har dog gjort følgende i stedet: 

(129,7/112)*9= 10,42 kr. 

b:

p(t)=b*(1+r)^t

Kan dette passe?

50000*1,0873^24=372696,5

c: 

Den tilsvarende forml du anvender 

I så fald går jeg ud fra at man skal opstille en eksponentiel funktion. Er dog i tvivl om, hvilken værdi, der skal være b og hvilken der skal være a?

B og a er forkert 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2021 af kemc

a

Vedhæftet fil:a.PNG

Svar #5
23. januar 2021 af Maja2503

#3
#2
#1

a:
129,7/91,1=12,8 kr

Mange tak for hjælpen. 

Jeg har dog allerede lavet a) i det vedhæftede billede. Har dog gjort følgende i stedet: 

(129,7/112)*9= 10,42 kr. 

b:

p(t)=b*(1+r)^t

Kan dette passe?

50000*1,0873^24=372696,5

c: 

Den tilsvarende forml du anvender 

I så fald går jeg ud fra at man skal opstille en eksponentiel funktion. Er dog i tvivl om, hvilken værdi, der skal være b og hvilken der skal være a?

B og a er forkert 

Hvordan skal B så udregnes?


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. januar 2021 af AMelev

Husk kun én opgave pr. tråd - denne tråd er allerede uhyggelig rodet. 

#0

En person låner 50 000 kr til en årlig rente på 8,73 %. Lånet betales tilbage med en fast månedelig ydelelse i løbet af 24 måneder. 

b) Hvor meget (i kr.) har man betalt i rente, når hele lånet er betalt tilbage?

Ydelse = Afdrag + Renter, dvs.
Betalt beløb = Lånt beløb + Renter, hvor Betalt beløb = n·Mdl. ydelse og n = Antal terminer
Lånt beløb G = 50000 
Mdl. ydelse y = ... se formelsamling
r = 8.73%
n = 24


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. januar 2021 af AMelev

Den anden opgave:

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Annuitetslån og indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.