Fysik

Hjælp til lille opgave

26. januar 2021 af 061203 - Niveau: C-niveau

En snowboarder kører med en fart på 10 m/s ved begyndelsen af en 6,7 m høj bakke.

a) Vis ved beregning, at snowboarderens fart ikke er tilstrækkelig til at nå hele vejen op ad bakken

b) Beregn hvor langt op over bunden snowboarderen kommer, hvis der ses bort fra gnidning og luftmodstand

c) Beregn hvilken fart snowboarderen skulle starte med, for at komme hele vejen op ad bakken, hvis der ses bort fra gnidning og luftmodstand

Nogen der kan hjælpe mig igang? - er helt lost


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2021 af mathon

Brug:
                Den kinetiske energi ved start omsættes til potentiel energi i tyngdefeltet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2021 af mathon

                               \small \begin{array}{llllll} \frac{1}{2}m\cdot v^2=m\cdot g\cdot h\\\\ \frac{1}{2}\cdot v^2= g\cdot h\\\\ h=\frac{v^2}{2\cdot g}\\\\\\\\\\ v=\sqrt{2\cdot g\cdot h} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.