Matematik

Potenshjælp

26. januar 2021 af Plshjælp12 - Niveau: B-niveau

Hej, min lærer har givet mig en aflevering for om vektorer og potens, og sidder simpelt hen fast

Første spørgsmålet er: Forklar vha. et eksempel på en graf for en potensudvikling, at en procentvækst i x-værdien
vil give en procentvækst i y-værdien.

Andet spørgsmål er: Forklar ved hjælp af ligningen y=b*x^a, at en procentvækst i x-værdien vil give en
procentvækst i y-værdien for en potensudvikling

Har prøvet at spørge om hjælp men hun svare desværre kun om dagen og er offline efter skole tid. Hendes forklaringer hjalp mig ikke. Har prøvet at lave min egen potensfunktion til spørgsmålet men wordmat siger at der er inputsfejl y=3*(x*1,15)^1


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2021 af mathon

                            \small 1+r_y=(1+r_x)^a


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2021 af mathon

               Prøv med
                                   \small y=3\cdot 1.15^x   


Svar #3
26. januar 2021 af Plshjælp12

#2

               Prøv med
                                   \small y=3\cdot 1.15^x   

Wordmat, siger stadigvæk der er en fejl desværre


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2021 af mathon

Det var min fejl:

               Prøv med
                                   \small \small y=3\cdot x^{4.13}   


                                        


Skriv et svar til: Potenshjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.