Matematik

Binomialfordeling

28. januar 2021 af mikkelyde2602 - Niveau: B-niveau

Der udtages en stikprøve blandt eleverne på Birkerød Gymnasium. Den binomialfordelte stokastiske variabel ?? betegner antallet af elever i stikprøven som er testet for covid-19. Sandsynligheden for, at der er præcis 10 elever i stikprøven, som er testet for covid-19, kan beregnes ved ??(?? = 10) = 50! 10! · 40! · 0.95 10 · 0.0540 a) Forklar betydningen af tallene 50 og 0,95 i formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2021 af AMelev

Opdater din profil, så uddannelse passer med niveau, og læg et billede af opgave op i stedet for at skrive af. 
??(?? = 10) = 50! 10! · 40! · 0.95 10 · 0.0540 giver ikke umiddelbart mening.

Skulle der stå P(X=10)=\frac{50!}{10!\cdot 40!}\cdot 0.95^{10}\cdot 0.05^{40}?
Hvis ja, så se STX-B_formelsamlingen side 31 (185), (186) & (188).


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2021 af janhaa

P(X=10)=\binom{50}{10}*0,95^{10}*0,05^{40}


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.