Matematik

Popcornbæger

29. januar 2021 af sandrai - Niveau: B-niveau

Hej 

jeg vil gerne have hjælp med denne opgave, jeg kan ikke komme igang. 

jeg har læst dem der har fået hjælp på denne side med opgaven, men jeg kan ikke helt forstå det :-) 

popcornbægeret er kegleformet, så jeg omskriver vel bare rumfang formlen for en kegle til h=\frac{V}{\frac{1}{3}*pi*5^2}   her for jeg så at højden er 38,19719 er dette rigtig gjort? 

og i b og c skal jeg så bare dkrive overflade arealet ind og O'(x) skal det beregnes også sættes ind? eller skriver jeg bare O'(x) ind i geogebra? 

Vedhæftet fil: opgave 6a-3.PNG

Svar #1
29. januar 2021 af sandrai

jeg kan ikke få O(x) ind i geogebra? nogle der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2021 af Soeffi

#0. Se evt. Google. (Tillad mig at spørge hvordan din eksamen i 2018 gik?!)


Svar #3
29. januar 2021 af sandrai

#2
#0. Se evt. Google. (Tillad mig at spørge hvordan din eksamen i 2018 gik?!)

Ikke som håbet, derfor sidder jeg her igen

Svar #4
29. januar 2021 af sandrai

Jeg kan ikke få funktionen O(x) ind i geobebra nogle der kan hjælpe? 


Svar #5
29. januar 2021 af sandrai

nu tror jeg, at jeg fik O(x) ind i geogebra, men ser det rigtig ud? 

den er vedhæftet

Vedhæftet fil:Udklip111.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #6
29. januar 2021 af Soeffi

#5. Træk x-aksen ud ved at holde shift nede, mens du trækker med musen.


Svar #7
29. januar 2021 af sandrai

#6
#5. Træk x-aksen ud ved at holde shift nede, mens du trækker med musen.




Mange tak! Det virkede! Hvordan gør jeg så med opgave c :-)

Brugbart svar (1)

Svar #8
29. januar 2021 af StoreNord

Lad Geogebra finde f'(x)
og løs ligningen:        f'(x)=0.


Svar #9
29. januar 2021 af sandrai

#8

Lad Geogebra finde f'(x)
og løs ligningen:        f'(x)=0.

er dette rigtig? 

Vedhæftet fil:Udklip222.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. januar 2021 af Soeffi


Skriv et svar til: Popcornbæger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.