Matematik

Projektion

31. januar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har denne opgave, hvor jeg skal finde projektionen af vektor a på b. Jeg har fået det til:
\binom{0.89655}{2.24138} 

Er det rigtigt? Jeg har løst det ved hjælp af Geogebra.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2021 af ringstedLC

Hvis er du rigtig frisk, så svarer du med: "På hvad?", da en projektion af noget, er på noget andet.

b) Hvis du regner med, at det er den ene på den anden:

\begin{align*} \vec{a}_{\vec{b}} &= \frac{\vec{a}\cdot \vec{b}}{\left |\,\vec{b}\,\right |^2}\cdot \vec{b} =\binom{0.9}{2.24} \\ \vec{b}_{\vec{a}} &= \frac{\vec{a}\cdot \vec{b}}{\left |\,\vec{a}\,\right |^2}\cdot \vec{a} =\binom{-1.3}{3.9} \end{align*}


Skriv et svar til: Projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.