Matematik

Bestem f ' (x)

06. februar 2021 af sandrai - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med en opgave, som jeg kludre lidt rundt i, er der nogle der vil hjælpe? 

har vedhæftet opgaven. 

a) har jeg fået til f'(x)=3+1  er dette korrekt? eller er det kun 3? 

også opgave b. det er den der irretere mig lidt. 

jeg ved det er en sammensat funktion, så der skal jeg bruge reglen for en sammensat funktion eller kædereglen. g(x)=h(j(x)) -> g'(x)=h'(j(x))*j'(x)

jeg har skrevet h(x)=x^5 og j(x)=(3x+1)

så må h'(x)= nx^n-1   og j '(x) = 3 

så langt er jeg kommet, men kan simpelhen ikke finde ud af at sætte dem sammen :-) 

Vedhæftet fil: 6b-1.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2021 af ringstedLC

a) 

f'(x)=3\quad \text{da}\;(k)'=0

b)

\begin{align*} g(x) &= \bigl (f(x) \bigr )^{5}\;,\;f(x)=3x+1 \\ g'(x) &= 5\cdot \bigl (f(x) \bigr )^{4}\cdot f'(x) \\ &= 3\cdot 5\cdot \bigl (f(x) \bigr )^{4} \\ g'(x)&= 15\cdot \bigl (3x+1 \bigr )^{4} \end{align*}


Svar #2
06. februar 2021 af sandrai

Nårh sådan.. ja det giver mening! Tak :-)

Skriv et svar til: Bestem f ' (x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.