Matematik

Trigonometrisk funktion

06. februar 2021 af Krollo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg forstår ikke nedenstående udregning.

sin(\pi*2+\frac{\pi}{2})+3=sin(\frac{\pi}{2})+3=1+3=4

Jeg forstår godt, at man kan 'slette' leddet π·2, da sin(x+2π)=sin(x). Men hvorfor er sinus til (π / 2) lig 1? Mange tak på forhånd!! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2021 af mathon

sin-funktionen er periodisk med perioden 2π,
hvorfor
                  \small \sin(x+2\pi)=\sin(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. februar 2021 af ringstedLC

Vedhæftet fil:__0.png

Skriv et svar til: Trigonometrisk funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.