Matematik

Sandsynlighedsregning - hjælp!

10. februar 2021 af Clarahan - Niveau: B-niveau

Hej :) 

Jeg har fået denne opgave om spillet settlers: Spillet foregår sådan at der kastes to terninger hvor summen udløser råstofkort, hvis du har et jordlod med den gældende sum. I spillet er tallene 6, 7,8 markeret fordi de er mest sandsynlige at slå med to terninger. Hvis man slår 7 skal der flyttes en røver.

PROBLEMET:

Familien på 4 kaster terningerne 120 gange før spillet er slut

Jeg skal finde ud af: Bestem sandsynligheden for at røveren bliver flyttet 25 gange i løbet af spillet.

Hjælp!!! Tak på forehånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2021 af AMelev

Hvis jeg ellers har forstået det rigtigt:

sum = 7: (1,6), (2,5), (3,4), (4,3), (5,2), (6,1) altså 6 ud af 36 muligheder, så P(7'er) = 6/36=1/6

X = antal flyttede røvere, dvs. antal 7'ere
p = P(7'er) = 1/6 og n = 120
X ~ b(120,1/6)

Sandsynligheden for at røveren bliver flyttet 25 gange i løbet af spillet er P(X = 25)
FS side 31 (188)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.