Matematik

andengradsligning

15. februar 2021 af Jannie93 - Niveau: C-niveau

hej, hvordan lløser man en andengradslignings opgave når der er minus først


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2021 af mathon

Skriv andengradsligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2021 af mathon

Du kan jo gange med -1 på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2021 af AMelev

#0 Man bruger løsningsformlen, der gælder uanset fortegn for a, b og c.

Eks. -x2 - 6x - 5 = 0
a = -1, b = -6 og c = -5

x=\frac{6\pm \sqrt{(-6)^2-4\cdot (-1)\cdot( -5)}}{2\cdot (-1)} = \frac{6\pm \sqrt{36-20} }{-2}=\frac{6\pm4 }{-2}=\left\{\begin{matrix} -5\\ -1\end{matrix}\right.


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.