Fysik

fjederkonstant og betonklodser

17. februar 2021 af superhesten - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg er i gang med at øve mig til terminsprøven i fysik A, og jeg har disse to opgaver som jeg ikke ved hvordan man løser. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Fridt fald: s=½gt2


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2021 af mathon

           \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \begin{array}{lllll} t=\sqrt{\frac{2\cdot h}{g}}=\sqrt{\frac{ 2\cdot \left ( 42\;m \right )}{9.82\;\frac{m}{s^2}}}=2.92\;s \end{array}\\\\\\ \textbf{b)}\\& \begin{array}{lllll} E_{\textup{tyngde}}\rightarrow E_{\textup{kin}}\rightarrow E_{\textup{net}}\\\\ m\cdot g\cdot h=\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=\frac{1}{2}\cdot k\cdot x^2\\\\ k=\frac{2\cdot m\cdot g\cdot h}{x^2}=\frac{2\cdot \left ( 2.5\cdot 10^4\;kg \right )\cdot \left ( 9.82\;\frac{N}{kg} \right )\cdot \left ( 42\;m \right )}{\left (8.15\;m \right )^2}=310467\;\frac{N}{m}=310.467\;\frac{kN}{m} \end{array} \end{array}


Svar #4
18. februar 2021 af superhesten

Hej Mathon, 

Tak for svar, det giver så meget mere mening nu


Skriv et svar til: fjederkonstant og betonklodser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.