Fysik

fjederkonstant

24. februar 2021 af superhesten - Niveau: A-niveau

Hej, 

Hvordan løser jeg Opgave b, hvor jeg skal bestemme fjederkonstanten for sikkerhedsnettet. Facitet er 0,37 MN/m, men skal virkelig ikke se hvordan man komer frem til det. 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2021 af janhaa

F = kx

E = 0,5kx2


Svar #2
24. februar 2021 af superhesten

Hvordan veregner jeg F eller E?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2021 af janhaa

a)

h=0,5gt^2\\ \\t=\sqrt{2h/g}=2,93\,(s)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2021 af janhaa

b)

F = ma = mg


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2021 af janhaa

b)

F = 25000*g = 245,25 (kN)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2021 af janhaa

b)

F= kx

245,25*10^3=k*8,15\\ \\ k=3,01*10^4\,(N/m)


Svar #7
24. februar 2021 af superhesten

Men facitet er 0,37 MN/m og ikke 0,301 MN/. 


Skriv et svar til: fjederkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.