Matematik

jeg har brug for hjælp.

25. februar 2021 af anonymos3 - Niveau: 7. klasse

hey har problemer med denne opgaver

Hvis man forlænger hver side i et kvadrat med 3 cm., bliver arealet 81 cm2. Hvad er længden i det oprindelige kvadrat? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2021 af mathon

Hvis siden i det oprindelige kvadrat 
kaldes x
har du efter forlængelsen

               \small \begin{array}{lllll} & (x+3)^2=81=9^2\\\\& x+3=9&\textup{da x+3 ikke kan v\ae re negativ}\\\\& x=9-3=6 \end{array}

Det oprindelige kvadrats sidelængde var altså 6.


Svar #2
25. februar 2021 af anonymos3

tak 


Svar #3
25. februar 2021 af anonymos3

er det her rigtigt


Skriv et svar til: jeg har brug for hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.