Matematik

hjælp til opg

25. februar 2021 af peninah - Niveau: 7. klasse

jeg har bruge for hjælp til den her opg

Du skal finde et tal, som giver 1 mere når du dividerer det med 8, end når du dividerer det med 9. Hvad er tallet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

x/8 = x/9 + 1  <=>

x/8 - x/9 = 1  <=>

9x/(8*9) - 8x/(8*9) = 1  <=>

x/(8*9) = 1  <=>

x = 8*9  <=>

x = 72


Skriv et svar til: hjælp til opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.