Matematik

Pandekage

03. marts 2021 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

Hej Alle

Jeg sidder med den opgave og gerne lidt hjælp:

" En  pandekage (Ø30 cm) er foldet én gang, således at et punkt på cirkelperiferien ligger oven i centrum.

a) Hvor meget mindre er det synlige overfladeareal herved blevet?

b) Beregn omkredsen af figuren ?  "

Tak på forhånden


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2021 af janhaa

hvilken figur?


Svar #2
03. marts 2021 af DeepOcean

Den skabt figuren efter foldning


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2021 af ringstedLC

\begin{align*} A_{figur} &= A_{P}-A_{M} \\ &= A_{P}-\left (A_{c.-udsnit}-A_{trekant}\right ) \\ w &=\;?\Rightarrow v=\;?\Rightarrow A_{c.-udsnit}=\;? \end{align*}

Vedhæftet fil:__0.png

Svar #4
04. marts 2021 af DeepOcean

#3
Hvilket program brugte du til at tegne sådan fin tegning

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2021 af ringstedLC

GeoGebra som sædvanligt!


Svar #6
05. marts 2021 af DeepOcean

Tak for det


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2021 af ringstedLC

b) Omkredsen af den foldede pandekage:

\begin{align*} Omk &= \left | {\color{Blue} \text{korde}} \right |+{\color{Red} \text{cirkelbue}} \\ &= 2\,r\cdot \sin\left ( \frac{v}{2} \right )+2\,\pi\,r\cdot \frac{2\,\pi-v}{2\,\pi} \end{align*}


Skriv et svar til: Pandekage

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.