Matematik

Optimering

06. marts 2021 af Mojito101 - Niveau: B-niveau

Halløjsa. Hvordan skal opgaven i bilag løses, forstår ikke helt hvordan jeg skal få hul på den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2021 af peter lind

Kald siderne x og y. Lad den side der vender ind mod muren hav længden x. Arealet er x*y = 6 m2. Isoler y i denne ligning

Kassen koster x*200 + x*50 +2y*200

Indsæt y fra isoleringe og du har en funktion af x som du på sædvanlig måde kan optimere

Lav evt. en tegning af systemet for at få overblik


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

Til # 0

opgave 1

Gør brug af oplysninger i # 1

x·y = 6 → y = 6 / x

200 x + 50 x + 2 y · 200  → y = 0,625 x

Løs ligningen :

0, 625x = 6 / x

0,625 x2 = 6

x2 = 9,6

x = 3.0983→ 3,1 m

for at finde y indsætter du x er 3,1 i x·y = 6 

3.1 · y = 6

        y = 1.935→ y = 1,94 m

Opgave 2 

Pris for den biiligste sandkasse er

3,1 · 50 + ((3,1 +1,94 +1,94) · 200) = 1551 kr


Svar #3
06. marts 2021 af Mojito101

Mnage tak for hjælen begge til jer begge, det var rigtigt brugbart. 


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.