Matematik

Hjælp

14. marts 2021 af Sara44 - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med den her forstår det slet ik


På grafen for den lineære funktion f(x)= ax + b ligger to de punkter (3,5) og (6,8).
Bestem konstanterne a og b i forskriften.
Undersøg om punktet(4,7) ligger på den rette linie

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2021 af Quarr

Bestem konstanterne a og b i forskriften.

Se: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/find-a-og-b-linear


Undersøg om punktet(4,7) ligger på den rette linie

y1=ax1+b

Hvis venstre side er lig med højre side ligger punktet på den rette linie.



 

- - -

Ja

 


Svar #2
14. marts 2021 af Sara44

Så er der f(x)=3,5+6,8?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2021 af ringstedLC

Den kan løses som to ligninger med to ubekendte:

\begin{align*} f(x)=y &= a\,x+b \\ f(3)=5 &= 3a+b\Rightarrow b=5-3a \\ f(6)=8 &= 6a+b \\ \Rightarrow -3 &=-3a+0 \\ a &= \;?\Rightarrow b=\;? \\ \Rightarrow f(x) &=... \end{align*}

eller grafisk (husk beskrivelse):

eller med formel (63) og (64).

Vedhæftet fil:__0.png

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.