Matematik

Sample size

18. marts 2021 af jcmatematikA - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP,

Når man finder en sample size ved følgende formel:

n=p(1-p)*[z_{1-\alpha/2}/ME]^2

så sker det, at når p ligger tæt på 0,5, så får man den største sample size, men når den ligger mod 0 eller 1, så får man den mindste sample size??? så f.eks:

n=0,1*0,9*[1,96/0,01]^2) \approx 3468 

Men

n=0,5*0,5*[1,96/0,01]^2) = 9604

Er det fordi funktionen for p er f(p)= p(1-p) som er parabolisk har størst areal under grafen ved 0,5?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2021 af peter lind

det er fordi den har den største værdi der. Det er parablens toppunkt


Svar #2
19. marts 2021 af jcmatematikA

Men hvis jeg skal forklare en lægmand, at vi har brug en større sample size når vi vil finde ud af hvem der stemmer socialdemokraterne ifht. at vi skal bruge en mindre sample på dem der stemmer dansk folkeparti ud af den samlede population, hvad er så den logiske dagligdagsforklaring? 

Det virker lidt for svært at sige, at det siger formlen.


Skriv et svar til: Sample size

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.