Matematik

Er jeg gal på den eller er facit forkert?

19. marts 2021 af Matgenius - Niveau: A-niveau

Opgave 17.


Svar #1
19. marts 2021 af Matgenius

Udregning


Svar #2
19. marts 2021 af Matgenius

facit


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2021 af mathon

Du har ikke medsendt noget at kalde #17.


Svar #4
19. marts 2021 af Matgenius

#3 har prøvet 2 gange ved ikke lige hvad der sker 


Svar #5
19. marts 2021 af Matgenius

Opgave 

Vedhæftet fil:1.jpg

Svar #6
19. marts 2021 af Matgenius

Udregning

Vedhæftet fil:2.jpg

Svar #7
19. marts 2021 af Matgenius

facit

Vedhæftet fil:3.jpg

Svar #8
19. marts 2021 af Matgenius

Det var åbenbart fordi det var en IMG fil


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. marts 2021 af mathon

                \small \begin{array}{llllll} \textup{En ret linje gennem }(x_o,y_o)\\ \textup{med normalvektor }\bigl(\begin{smallmatrix} a\\b \end{smallmatrix}\bigr)\\ \textup{har ligningen}\\& \begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-x_o\\ y-y_o \end{pmatrix}=0\\\\& a\cdot \left ( x-x_o \right )+b\cdot \left ( y-y_o \right )=0\\\\& ax+by-\left ( a\cdot x_o+b\cdot y_o \right )=0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. marts 2021 af mathon

                \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{En ret linje gennem }(x_o,y_o)\\ \textup{med normalvektor }\bigl(\begin{smallmatrix} a\\b \end{smallmatrix}\bigr)\\ \textup{har ligningen:}\\\\& ax+by-\left ( a\cdot x_o+b\cdot y_o \right )=0\\\\ \textbf{a.}\\&2x+3y-\left ( 2\cdot 0+3\cdot 3 \right )=0\\\\& 2x+3y-9=0\\\\\\ \textbf{b.}\\&-3x+7y-\left ( -3\cdot (-1)+7\cdot 2 \right )=0\\\\&-3x+7y-17=0 \end{array}


Svar #12
19. marts 2021 af Matgenius

#11

Så det er facit der er gal på den ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. marts 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du skriver ikke, hvor du mener, at facitlisten er forkert, men jeg gætter på, at det er opgave d.

Hvis du ganger din løsning gennem med 6, får du resultatet i facitlisten. Begge svar er korrekte.


Svar #14
19. marts 2021 af Matgenius

Men b siger den også det skal være 3x og ikke -3x

Min c er goså helt anderledes i forhold til facit, det er helt omvendte fortegn 


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. marts 2021 af mathon

                \small \small \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{En ret linje gennem }(x_o,y_o)\\ \textup{med normalvektor }\bigl(\begin{smallmatrix} a\\b \end{smallmatrix}\bigr)\\ \textup{har ligningen:}\\\\& ax+by-\left ( a\cdot x_o+b\cdot y_o \right )=0\\\\ \textbf{b.}\\&-3x+7y-\left ( -3\cdot (-1)+7\cdot 2 \right )=0\\\\&-3x+7y-17=0\\\\& 3x-7y=-17 \\\\\\ \textbf{c)}\\& -5x-8y-\left ( -5\cdot (-3)+(-8)\cdot (-7) \right )=0\\\\& -5x-8y-\left ( 15+56 \right )=0\\\\& -5x-8y-71=0\\\\& 5x+8y=-71 \end{array}


Svar #16
19. marts 2021 af Matgenius

#15
Jamen b siger jo 3x+7y=17 i facit

Brugbart svar (0)

Svar #17
19. marts 2021 af Eksperimentalfysikeren

Det ser ud til, at b er forkert i facitlisten.

Derimod stemmer c med facitlisten. Hvis du ganger ligningen igennem med -1, får du de samme fortegn.


Skriv et svar til: Er jeg gal på den eller er facit forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.