Matematik

Hjælp til potensregression

20. marts 2021 af cami777 - Niveau: C-niveau

Er der en der har lyst til at hjælpe med opgave 10   både a, b og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2021 af AMelev

Det kræver jo lige, at du lægger opgaven op.


Svar #2
20. marts 2021 af cami777

Syntes jeg havde vedhæftet den men har lige prøvet igen

Vedhæftet fil:opgave 10.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2021 af AMelev

                              

x = bringemål/cm og f(x) = vægt/kg. Model: f(x) = b·xa

a) Du skal bruge dit CAS-værktøj til at lave potensregression. Hvordan afhænger af hvilket værktøj, du bruger.

b) Vægt/kg, dvs. f(x), når bringemål/cm, altså x = 130
Indsæt og beregn.

c) Se FS side 14 (68).


Svar #4
20. marts 2021 af cami777

Jeg må lave noget galt for mit resultat i opgave b giver ikke rigtig mening syntes jeg ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2021 af mathon

                                 \small \begin{array}{lllll} &f(x)=2.51698\cdot10^{-4}\cdot x^{2.762331}\\\\& f(130)=\;? \end{array}


Svar #6
21. marts 2021 af cami777

Nu er jeg da helt tabt for i GeoGebra som vi bruger får jeg b til 173,8969
hvilket jeg også gør på lommeregneren hvis jeg bruger det du har skrevet men hvor får jeg tallene du har fra

Jeg fornemmer jeg har lavet noget helt galt

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2021 af AMelev

#4 Hvad har du fået forskriften til i a)?


Svar #8
21. marts 2021 af cami777

Jeg har lige prøvet at vedhæfte det jeg har lavet i GeoGebra

Vedhæftet fil:opgave 10 a GeoGebra.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. marts 2021 af mathon

Det er den samme - du har grafen for -  blot med angivelse af færre decimaler.


Svar #10
21. marts 2021 af cami777

Men hvor får man de andre tal fra?

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. marts 2021 af AMelev

#6 Du har det samme som i #5. Der er bare flere decimaler på a og b.
b = 2.51698·10-4 = 0.00025... = 0.0003 afrundet til et betydende ciffer.


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. marts 2021 af AMelev

#10 Hvad mener du? Hvilke andre tal?

Definer f(x) som resultatet af regressionen og bestem f(130), som er vægten/kg, når bringemålet er 130 cm.


Svar #13
21. marts 2021 af cami777

2.51698·10-4


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. marts 2021 af mathon

                                 \small \begin{array}{lllll} &f(x)=2.51698\cdot10^{-4}\cdot x^{2.762331}\\\\& f(130)=\;258.2\;kg \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. marts 2021 af AMelev

Det er b skrevet med eksponentiel regression. Du får det samme, hvis du tager flere decimaler med. Jf. #11.


Svar #16
21. marts 2021 af cami777

Så tror jeg at jeg er ved at være med

Men hvad gør jeg så i opgave 10 c?

Brugbart svar (0)

Svar #17
21. marts 2021 af AMelev

Se #3.


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. marts 2021 af ringstedLC

#8

Jeg har lige prøvet at vedhæfte det jeg har lavet i GeoGebra

så fås forskriften for funktionen i "Algebra vindue". Vælg så 5 eller 10 decimaler i "Indstillinger" → "Afrunding".


Svar #19
21. marts 2021 af cami777

Hvordan får i f(x)= 258 kg

Jeg føler mig seriøst dum

Brugbart svar (0)

Svar #20
21. marts 2021 af AMelev

#19 Det gør jeg heller ikke. Jeg får 173.9.

Hvis du udvider grafvinduet, kan du aflæse som tjek.


Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.