Matematik

Hjælp!!!!

24. marts 2021 af Sisyu123hej - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg forstår overhovedet ikke hvordan man laver opgaven her. Kan nogen muligvis hjælpe med den :))))))


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2021 af janhaa

straightforeward


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2021 af AMelev

                          
Det bliver svært, for det er ikke korrekt.

FS side 30 (177)
Der skal vælges 3 ud af 7
Antal mulige = K(7,3)
Hændelse: 2 eventyrbøger og 1 gyser, dvs. 2 ud af 4 og 1 ud af 3. FS side 29 (165)
Antal gunstige = K(4,2)·K(3,1)

\frac{K(4,2)\cdot K(3,1)}{K(7,3)}=\frac{\frac{4\cdot 3}{2}\cdot 3} {\frac{7\cdot 6\cdot 5}{3\cdot 2}}=\frac{18}{35}

\frac{K(4,2)\cdot K(3,2)}{K(7,2)}=\frac{\frac{4\cdot 3}{2}\cdot 3} {\frac{7\cdot 6}{ 2}}=\frac{18}{21}=\frac{6}{7}
Hvis nævneren havde været K(7,3) havde det passet, da K(3,1) = K(3,2), idet K(n,r) = K(n,n-r).


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2021 af janhaa

P=\frac{\binom{4}{2}\binom{3}{1}}{\binom{7}{3}}=0,514


Svar #4
24. marts 2021 af Sisyu123hej

#2

                          
Det bliver svært, for det er ikke korrekt.

FS side 30 (177)
Der skal vælges 3 ud af 7
Antal mulige = K(7,3)
Hændelse: 2 eventyrbøger og 1 gyser, dvs. 2 ud af 4 og 1 ud af 3. FS side 29 (165)
Antal gunstige = K(4,2)·K(3,1)
\frac{K(4,2)\cdot K(3,1)}{K(7,3)}=\frac{\frac{4\cdot 3}{2}\cdot 3} {\frac{7\cdot 6\cdot 5}{3\cdot 2}}=\frac{18}{35}

\frac{K(4,2)\cdot K(3,2)}{K(7,2)}=\frac{\frac{4\cdot 3}{2}\cdot 3} {\frac{7\cdot 6}{ 2}}=\frac{18}{21}=\frac{6}{7}
Hvis nævneren havde været K(7,3) havde det passet, da K(3,1) = K(3,2), idet K(n,r) = K(n,n-r).

Tusind tak for svaret!!!!, ser ud til at jeg har lavet en tastefejl, det var K(7,3).


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. marts 2021 af janhaa

P=\frac{\binom{4}{2}\binom{3}{1}}{\binom{7}{3}}=0,514


Svar #6
24. marts 2021 af Sisyu123hej

9#5

P=\frac{\binom{4}{2}\binom{3}{1}}{\binom{7}{3}}=0,514

hvordan passer det med P(2 eventyrbøger og 1 gyser)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2021 af janhaa

#6
9#5

P=\frac{\binom{4}{2}\binom{3}{1}}{\binom{7}{3}}=0,514

hvordan passer det med P(2 eventyrbøger og 1 gyser)?

your expression above is wrong


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. marts 2021 af janhaa

velger 3 av 7

og 

2 E av 4 E

og

1 G av 3 G

gives the probability:

P=\frac{\binom{4}{2}\binom{3}{1}}{\binom{7}{3}}=0,514


Svar #9
24. marts 2021 af Sisyu123hej

#8

velger 3 av 7

og 

2 E av 4 E

og

1 G av 3 G

gives the probability:

P=\frac{\binom{4}{2}\binom{3}{1}}{\binom{7}{3}}=0,514

men P(2,1) = 2 og hvordan er det 0,514?


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. marts 2021 af janhaa

P=\frac{\binom{4}{2}\binom{3}{1}}{\binom{7}{3}}=\frac{6*3}{35}=0,514


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. marts 2021 af AMelev

#9
Nøjes med #2, hvis du har forstået det - resten er forvirrende gentagelser.
\binom{n}{r} er bare en anden måde at skrive K(n,r) på, så det er i princippet det samme, der står.


Skriv et svar til: Hjælp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.