Matematik

udledning af Phi

24. marts 2021 af maria2016 - Niveau: A-niveau

Hej Jeg ville lige spørger om hvilken regneregel man bruger for at a^2/ b^2 skal i parentes og desuden hvorfor bliver ab/b^2 til a/b. Håber i kan hjælpe mig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2021 af peter lind

an/bn = (a/b)n

Man dividerer i tæller og nævner med b eller sagt med andre ord: man forkorter med b


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2021 af AMelev

#0
               \frac{ab}{b^2}=\frac{a\cdot b }{b\cdot b}\overset{forkort \, med \, b}{=}\frac{a}{b}


Svar #3
24. marts 2021 af maria2016

Tusind tak for hjælpen 


Skriv et svar til: udledning af Phi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.