Matematik

differentialigninger

24. marts 2021 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Hej, 

Til a har jeg fået y=Ae^-0,08x+Be^-5,91x. Men hvad  gør jeg  med Z(x=1)=5?

Til b) er det rigtigt nok, at jeg bruger formlen dy/dx*p(x)*y=q(x), og så finder I(x)=e^integralp(x) ?

Vedhæftet fil: differentialigninger.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2021 af janhaa


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2021 af janhaa


Svar #3
24. marts 2021 af Amalie1234324

Jeg forstår ikke hvordan wolfram siden kommer frem til deres resultat, Men er mit resultat i a) ikke rigtig. For det er sådan vi har lært det i undervisning. Og hvis det er, hvad skal jeg stille op med z(1)=5?

Og wolfram fortæller ikke hvordan jeg starter derfor spørger jeg herinde. Jeg ved ikke hvilke formler de starter med at bruge i b, men hvis jeg skulle give et bud så er det følgende

 dy/dx*p(x)*y=q(x), og så finder I(x)=e^integralp(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2021 af janhaa

for b) use integrating factor:

I=e^{\int x\,dx }=e^{x^2/2}

\int (y*e^{x^2/2})' = \int e^{x^2/2}\,dx\\ \\y*e^{x^2/2}=\sqrt{\pi/2}*erfi(x/\sqrt{2})+c

when you integrate RHS, you get the imaginary error function, erfi(x)

https://www.wolframalpha.com/input/?i=int+%28exp%28x%5E2%2F2%29+dx


Svar #5
24. marts 2021 af Amalie1234324

Men hvad med a)? Hvad skla jeg gør med z(x=1)=5


Svar #6
25. marts 2021 af Amalie1234324

Hjælp? er a rigtig, og hvad skal der stilles op med z(x=1)=5?,

og kan disse ikke bruges til opg b, for det er dem jeg har lært

 dy/dx*p(x)*y=q(x), og så finder I(x)=e^integralp(x) ?


Svar #7
25. marts 2021 af Amalie1234324

Hjælp please?

Nogen der kan vise hvordan opg a skal løses. Er virkelig lost, og som i kan se så har jeg prøvet og er kommet frem til en formel,


Svar #8
25. marts 2021 af Amalie1234324

Skal jeg abre indsætte r til at være 1 og z til at være 5, og hvad skal jeg så isolere?


Skriv et svar til: differentialigninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.