Matematik

Differentialkvotienten af ax^2+bx+c i Nspire

01. april 2021 af Alrighty - Niveau: B-niveau

Har prøvet at udregne den vedhæftet opgave i nspire, men differentialkvotienten af ax2+bx+c=b når x=0 vist - men den skriver 0, også ligemeget hvad jeg skriver x som

Vedhæftet fil: s1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2021 af ringstedLC

#0: Det mangler muligvis gangetegn:

\begin{align*} f(x) &= a\cdot x^2+b\cdot x+c \\ f'(x) &= 2a x+b \\ f'(0) &= 2a\cdot 0+b=b \end{align*}

Vedhæft et godt billede istedet for pdf/Word.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2021 af peter lind

Jeg keder ikke dit CAS værktøj, men det ser ud som om du vil udregne f'(x)*x = 0. Hvordan den vil fortolke det ved jeg ikke men din måde at beregne det på er i hvert fald forkert

Du kan udregne det i dit CAS værktøj ved først at udregne f'(x) og derefter udregne f'(0)

Du kan også meget nemmere bruge håndkraft. Hvorfor tror mange at det bare drejer sig om at bruge et CAS værktøj. Det er bare et værktøj og ikke matematik.

f'(x) = 2ax + b og så kan du bare sætte x=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2021 af Anders521

#0 Det ser ud til at TI-Nspire ikke ved hvordan f differentieres med mindre du fortæller hvad a,b og c er. Èn måde at løse problemet på er at gøre som i vedhæftet billede. 

Vedhæftet fil:Poly_diff - Kopi.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2021 af ringstedLC

For test af manglende gangetegn; beregn:

\begin{align*} f(0) &\blacktriangleright \;? =c \end{align*}


Skriv et svar til: Differentialkvotienten af ax^2+bx+c i Nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.