Matematik

Binomialfordelt stokastisk variabel

11. april 2021 af Matgenius - Niveau: A-niveau

Hej jeg er ikke helt med på hvordan jeg lige skal gribe denne opgave an?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2021 af AMelev

                 

X ~ b(4, 0.4)
Formelsamling side 41 (249), (253) & (254)


Svar #2
11. april 2021 af Matgenius

#1 

Men det er vel middelværdien de 0,4 og ikke sandsynlighedsparameteren ?


Svar #3
11. april 2021 af Matgenius

Men for at finde sandsynlighedsparameteren skal jeg så bare finde ud af hvad jeg skal gange n med for at få 0,4 (253)?

Det giver bare ikke mening fordi der er vel 2 muligheder (succes og fiasko) og ikke kun en ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. april 2021 af AMelev

#2 Ja, undskyld! Jeg skal vist en tur til Louis Nielsen.
X ~ b(4,p), hvor n·p = 0.4.


Svar #5
11. april 2021 af Matgenius

#4 

Det gør ikke noget, men er så er p vel bare 0,1?


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. april 2021 af AMelev

#3 Ja (253)
X er altid antal "succes", så må man selv beslutte, hvad "succes" dækker over i de enkelte situationer, men p er jo P(succes), så de hænger sammen.


Svar #7
11. april 2021 af Matgenius

#6

Okay tak, så det vil sige at det bare er 0,1 da 0,1*4=0,4 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. april 2021 af AMelev

Ja.


Svar #9
11. april 2021 af Matgenius

#8

Mange tak

Når jeg så skal bestemme P(X=2) er det så ikke 252, men hvordan i alverden regner jeg den ud i hånden ?


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. april 2021 af AMelev

#9 Jo, du skal bruge (252) og (250). Det er altså overkommeligt at beregne.
Start med K(4,2), skriv brøken op og forkort, før du ganger ud. 
Tjek med CAS. Du skulle gerne få 3/8.


Svar #11
11. april 2021 af Matgenius

#10

Jeg tænkte lidt i nogle mere komplekse baner, tak for hjælpen.


Svar #12
11. april 2021 af Matgenius

#10

Det går helt galt for mig...

Vedhæftet fil:IMG_0308.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. april 2021 af AMelev

#12 Nej, det er helt rigtigt, det var mig, der klokkede i det (igen-igen).

Tjek på CAS.
 


Svar #14
11. april 2021 af Matgenius

#13

Okay jamen det hvad der kan ske.


Skriv et svar til: Binomialfordelt stokastisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.