Matematik

Sansyndlighed

12. april 2021 af aya111 - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe med hvordan man regner sådan en opgave ud?

Ca. 20 % af alle solgte biler i 2018 havde farven sort. I det følgende regner vi med, at sandsynligheden er præcis 0,2 for, at en bil, der kører ud fra en bilforhandler, er sort. Hvad er sandsynligheden for, at en bil, der kører ud fra bilforhandleren, ikke er sort?


Svar #1
12. april 2021 af aya111

og Hvad er sandsynligheden for, at to tilfældige biler, der kører ud fra bilforhandleren, begge er sorte?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2021 af PeterValberg

Sandsynligheden for to sorte biler må være:   0,2 · 0,2 = 0,04

Sandsynligheden for en ikke-sort bil må være:   1 - p(sort) = 1 - 0,2 = 0,8

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2021 af AMelev

Ad #2 Hvis 20% af bilerne er sorte, må 80% af bilerne være "ikke-sorte".


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2023 af yammax

Jeg har et tillægsspørgsmål til opgaven:

Hvad er sandsynligheden for, at hvis to biler kører ud fra en bilforhandler, så er præcis én sort?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. april 2023 af AMelev

Hvis der er præcis en sort (20%), må den anden være ikke-sort (80%), så sandsynligheden er 20%·80%, eller,  om du vil, 0.2·0.8.


Skriv et svar til: Sansyndlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.