Matematik

Atomfysik

13. april 2021 af Gullt - Niveau: B-niveau

Vil gerne have lidt hjælp til disse opgaver.

Opgaven er linket som en vedhæftet fil. 

Vedhæftet fil: Fysik - opgaver.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2021 af janhaa

a)

M = m/n

n = m/M = 1/55,85 mol = 0,0179 mol

NA = 6,022*1023 mol-1

ant Fe-atomer: NA*n = 1,078*1022


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2021 af janhaa

b)

d = m/V = 7,873 g/ml

m = 1 g

V = m/d = 1/7,873 ml = 0,127 ml


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2021 af janhaa

c)

V(ett Fe-atom) = 0,127 ml / (1,078*1022) = 1,178*10-23 ml


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2021 af janhaa

d)

V=\frac{\pi}{6}*d^3=1,178*10^{-23}\\ \\ d=2,828*10^{-8}\,cm


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2021 af janhaa

d)

d(Fe-atom) = 2,828*10-10 m = 2,828 Å


Skriv et svar til: Atomfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.