Matematik

Funktionsværdier???

14. april 2021 af Niels39 - Niveau: B-niveau

Jeg sidder fast med hvordan den vedhæftede opgave skal løses, jeg har brug for en hjælpende hånd


Svar #1
14. april 2021 af Niels39

 .

Vedhæftet fil:Funktionsværdi.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. april 2021 af mathon

                         \small \begin{array}{lllll}&& g^{-1}(y)=x\\\\&& g^{-1}(1)=2\\\\\\\\&& g(2)=1\\\\&&x^2-5x+8=2\\\\&& x^2-5x+6=0\\\\&& x=\left\{\begin{matrix} 2\\3 \end{matrix}\right. \end{array}


Svar #4
14. april 2021 af Niels39

#3
Ift. Trin 2 hvor fås 2 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2021 af AMelev

#4 g(...) = 1 ⇔ .... = 2 (aflæst på grafen), dvs. at g(f(x)) = 1 ⇔ f(x) = 2 ⇔ x2 - 5x + 8 = 2


Svar #6
14. april 2021 af Niels39

#5

#4 g(...) = 1 ⇔ .... = 2 (aflæst på grafen), dvs. at g(f(x)) = 1 ⇔ f(x) = 2 ⇔ x2 - 5x + 8 = 2

Vil det betyde at g(f(x))=2, altså x=2, hvis man skal løse ligningen g(f(x))=1?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2021 af AMelev

Nej, det betyder, at det, der står inde i g-funktionen er 2, altså g(f(x)) = 1 ⇔ f(x) = 2 ⇔ ...., som der står i #4

Den 2.gradsligning f(x) = 2 skal du så løse mht. x


Skriv et svar til: Funktionsværdier???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.