Matematik

Differensligning

14. april 2021 af Janne91 - Niveau: A-niveau

Er der en som kan hjælpe med denne? Det vil ikke lykkedes :(

Vedhæftet fil: opgave 12.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2021 af peter lind

sæt yn og yn+2 og se om vensre side og højre side bliver ens


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2021 af AMelev

      
a) Sæt yn = 2. Beregn yn+1 og se, at den også er 2. Jf. Def. 3 side 15 i forberedelsesmaterialet.

b) Se sætning 2 side 16 i forberedelsesmaterialet.


Svar #3
16. april 2021 af Janne91

Jeps den har jeg læst og forstået. Men jeg er fortsat ikke med på hvordan jeg kan udregne det. Vil i se om jeg har løst a) korrekt og hjælpe mig videre med b)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2021 af AMelev

Det kræver jo lige, at du lægger din løsning af a) op.

g(x) = -½x2 + 2x

Bestem g'(2)


Svar #5
16. april 2021 af Janne91

Selvfølgelig sorry.. g'(2)=0 ??

Så det bevæger sig mod fikspunktet? jeg forstår det ikke :(

Vedhæftet fil:fikss.png

Brugbart svar (1)

Svar #6
17. april 2021 af AMelev

#5 Det kan godt undre mig lidt, at du spørger, når du ikke bruger de svar, du får.
                
a) er OK, men hvorfor ikke bare gøre som i #2 - det vil da være nemmere

b) Hvorfor bruge Def. 3 i stedet for Sætn. 2, som der er henvist til i #2?
Ja, g'(2) = 0 og hvad indebærer det så iflg. Sætn. 2?

Og så roder du rundt mellem differensligning og differentialligning. Det er to forskellige ting. Forberedelsesmaterialet omhandler differens-ligninger.


Svar #7
17. april 2021 af Janne91

Ja det kan jeg da egentlig godt se.

Jeg fik kigget på den forkerte sætning. Så når g'(2)=0 er det et stabilt fikspunkt fordi  det er mindre end 0 som sætningen siger.

Tusind tak for hjælpen. Beklager det tog lidt tid før den fes ind :)


Skriv et svar til: Differensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.