Matematik

parameterkurve

20. april 2021 af megadoom123 - Niveau: A-niveau

I OPG a skal vektorfunktionen vel plottes. 

OPG b ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2021 af mathon

        \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \textup{sk\ae ring med x-aksen:}\\&& y=0.1t(t^2+2t-10)=0\\\\&& t=\left\{\begin{matrix} -1-\sqrt{11}\\0 \\-1+\sqrt{11} \end{matrix}\right.\\\\& \textup{sk\ae ringspunkter:}\\&& \left (-8 -2\sqrt{11},0 \right )\qquad \left (4,0 \right )\qquad \left ( -8+2\sqrt{11},0 \right )\\\\\\\\& \textup{sk\ae ring med y-aksen:}\\&&x= -t^2+4=0\\\\&& t=\left\{\begin{matrix} -2\\2 \end{matrix}\right. \\\\& \textup{sk\ae ringspunkter:}\\&& \left ( 0,-\frac{2}{5} \right )\qquad (0,2) \end{array}


Svar #2
22. april 2021 af megadoom123

Jeg har prøvet at lave det på geogebra med commandoen "kurve" og har fået 3 skæringspunkter, henholdsvis 2 på x-aksen og 1 på y-aksen, som ikke stemmer overens med din besvarelse. kan du enlighten mig.

x-aksen: (4,0) og (-1,37,0)

y-aksen: (0, -0,4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2021 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2021 af ringstedLC

Kommandoen "Kurve" indeholder et interval:

\begin{align*} \vec{\,r}(t) &= \binom{-t^2+4}{0.1t^3+0.2t^2-t}\;,\;t\in \mathbb{R} \\ \textup{I GG CAS}:\\ r(t)&\!:=\textup{Kurve}\bigl(-t^2+4\;,0.1t^3+0.2t^2-t\;,t\;,-2\pi,\;2\pi) \\ &-2\pi\leq t\leq 2\pi\quad \textup{giver den relevante del af kurven} \\ &-\infty< t<\infty\quad \textup{kan ikke indskrives!} \\\\ \textup{Sk\ae ring}\bigl(\textup{r, xAkse}) &\rightarrow \textup{alle l\o sninger \textit{uanset} interval} \\ &\rightarrow \Bigl\{(4,0),(2\sqrt{11}-8,0),(-2\sqrt{11}-8)\Bigr\} \\ &\rightarrow \Bigl\{(4,0),(-1.37),(-14.63,0)\Bigr\} \\ \textup{Sk\ae ring}\bigl(\textup{r, yAkse}) &\rightarrow \Bigl\{(0,2),\bigl(0,\tfrac{-2}{5}\bigr)\Bigr\} \\ &\rightarrow \Bigl\{(0,2),(0,-0.4)\Bigr\} \end{align*}


Skriv et svar til: parameterkurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.