Matematik

Cosinusrelationer

21. april 2021 af Maria200 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er lidt usikker på denne her opgave, er der nogen der vil tjekke om den er rigtig?

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Studie.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
21. april 2021 af Maria200 (Slettet)

#1

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

Men er opgaven rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2021 af PeterValberg

Nej, det er det ikke, du kan ikke anvende cosinusrelationen på en firkant,
du er nødt til at dele figuren op i to trekanter, skulle jeg mene

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
21. april 2021 af Maria200 (Slettet)

#3

Nej, det er det ikke, du kan ikke anvende cosinusrelationen på en firkant,
du er nødt til at dele figuren op i to trekanter, skulle jeg mene

Kan du komme med en uddybende forklaring?


Svar #5
21. april 2021 af Maria200 (Slettet)

#3

Nej, det er det ikke, du kan ikke anvende cosinusrelationen på en firkant,
du er nødt til at dele figuren op i to trekanter, skulle jeg mene

Kan du komme med en uddybende forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2021 af Moderatoren

#5

Prøv at dele den i 2 trekanter og så brug cosinus.

Se evt. dette kompendie


Svar #7
21. april 2021 af Maria200 (Slettet)

#6

#5

Prøv at dele den i 2 trekanter og så brug cosinus.

Se evt. dette kompendie

Har gjort det, men det giver ikke mening


Svar #8
21. april 2021 af Maria200 (Slettet)

#6

#5

Prøv at dele den i 2 trekanter og så brug cosinus.

Se evt. dette kompendie

????


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2021 af Quarr

#0

Se den første del af:  https://www.youtube.com/watch?v=_XA5slkah24

Håber min hjælp hjalp dig på rette vej! :-)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #11
21. april 2021 af mathon

De to diagonaler kan begge udtrykkes på to måder med cos-relationen, så de får to variable:

\small \begin{array}{llllll}&& \left | AC \right |^2=124^2+\left | AB \right |^2-2\cdot 124\cdot \left | AB \right |\cdot \cos(123.6\degree)=190^2+\left | CD \right |^2-2\cdot 190\cdot \left | CD \right |\cdot \cos(98.2\degree)\\\\&& \left | BD \right |^2=190^2+\left | AB \right |^2-2\cdot 190\cdot \left | AB \right |\cdot \cos(55.4\degree)=124^2+\left | CD \right |^2-2\cdot 124\cdot \left | CD \right |\cdot \cos(82.8\degree)\\\\& \textup{som er}&\textup{to ligninger med to ubekendte} \end{array}


Skriv et svar til: Cosinusrelationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.