Kemi

Syre, pH-værdi og pHO

22. april 2021 af Gullt - Niveau: B-niveau

Vil gerne have hjælp til hvordan jeg læser opgaven til fremtidige opgaver. Opgaven er linket som en fil nedunder. 

Vedhæftet fil: Kemi - syre.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2021 af mathon

Vis, hvad du har beregnet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2021 af janhaa

first:

pOH = 2,4 => pH = 11,6

second:

pOH = 2,1

pH = 11,9


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2021 af mathon

En stærk base er
fulstændigt ioniseret:
                                      \small \left [ OH^- \right ]=c_{NaOH}=0.0040\;M

Ved 25°C:
                                      \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{1)}\\& && \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\;M^2}{\left [ OH^- \right ]}=\frac{10^{-14}\;M^2}{0.0040\;M}=2.5\cdot 10^{-12}\;M\\\\&&& pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=-\log\left (2.5\cdot 10^{-12} \right )=11.6\\\\\\ \textbf{2)}\\&&& \left [ OH^- \right ]=2\cdot c_{Ba(OH)_2}=2\cdot 0.0040\;M=0.0080\;M\\\\&&& pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right )=14+\log\left (0.0080 \right )=11.9 \end{array}


Skriv et svar til: Syre, pH-værdi og pHO

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.