Matematik

Priselasticitet

26. april 2021 af henrik2020 - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Er der en, som kan forklare mig hvad det egentlig er jeg skal gøre?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Har du ikke en funktion der udtrykker efterspørgslen på en pakke cigaretter?


Svar #2
26. april 2021 af henrik2020

#1

Har du ikke en funktion der udtrykker efterspørgslen på en pakke cigaretter?

Jo det må være C(x)=2,7*0,99x


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. april 2021 af Sveppalyf (Slettet)

c)

Ep(x) = x/C(x) * C'(x)  <=>

Ep(x) = x / (2,7*0,99x) * 2,7*ln(0,99)*0,99x  <=>

Ep(x) = x * ln(0,99)  <=>

Ep(x) = -0,01005x


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. april 2021 af Sveppalyf (Slettet)

d)

Ep(45) = -0,01005*45 = -0,4523

Ep(65) = -0,01005*65 = -0,6533


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. april 2021 af Sveppalyf (Slettet)

e)

Ep (x) = -1  <=>

-0,01005x = -1  <=>

x = 99,50


Skriv et svar til: Priselasticitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.