Matematik

normalfordeling

26. april 2021 af javannah5 - Niveau: A-niveau

Jeg har ikke forstået hvad opgaven går ud på?

Hvordan finder jeg intervaller af noget som er normalfordelt?

Vedhæftet fil: 2021-04-26 (2).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
26. april 2021 af javannah5

Hvad betyder sætningen ‘normalfordelt X ~ N(5,3)’?
Jeg har stadig ikke helt forstået hvordan jeg bestemmer intervallerne for de exceptionelle udfald for X?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2021 af janhaa

X \sim N(5,3)\\ dvs:\\\mu=5\\ \sigma=3


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2021 af AMelev

Svaret i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1920151 er ikke OK, da de nomale og ekceptionelle udfald (iflg. formelsamlingen) ikke udgør hele udfaldsrummet.

a) & b) Se øverste figur i din formelsamling side 42 (56).

c) Benyt dit CAS-værktøj til at bestemme F(2)


Svar #6
28. april 2021 af javannah5

jeg er stadig ikke fortrolig med at bruge ti nspire. Kan du måske vise mig hvordan man bruger CAS-værktøjet i ti-nspire til at bestemme P(X<2)? Hvordan vil sætningen se ud?

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2021 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2021 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2021 af AMelev

Generelt, når X ~ N(μ,σ): P(X ≤ t) = P(X < t) = F(t).
?I TI-Nspire: normcdf(-∞,t,μ,σ). I dette tilfælde normcdf(-∞,2,5,3)

Men er opgaven ikke uden hjælpemidler?
I så fald skal du udnytte, at 2 = 5 - 3 = μ - σ, og så skal du se på nederste figur i (256) side 42.
Af den fremgår, at 68.27% ligger inden for intervallet [μ - σ, μ + σ]. Dvs. at 31.73% ligger udenfor, og pga. symmetri ligger halvdelen af dem (15.87%) til venstre for μ - σ.


Svar #10
30. april 2021 af javannah5

hvordan bruger man tspire til at bestemme intervallerne for de exceptionelle udfald for X?


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. maj 2021 af AMelev

#10 Det gør man ikke, man bruger sit hoved.
Intervallerne er ]-∞,μ-3σ] = ]-∞,5-3·3] = ]-∞,-4] og [μ+3σ,∞[ = [5+3·3,∞[ =  [14,∞[.


Skriv et svar til: normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.