Matematik

Kombinatorik

27. april 2021 af Ehhdbjbd - Niveau: B-niveau

Hej alle

Nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave:

Der er 9 elever i et elevråd. Der skal vælges 7 elever fra elevrådet til festudvalget. Antallet af måder hvorpå  de 7 elever kan vælges kan vælges, kan bestemmes ved K(9,7)

Bestem K(9,7)

Håber I kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2021 af PeterValberg

K(n,r)=\frac{n!}{r!\cdot(n-r)!}

hvor 

n!=n\cdot(n-1)\cdot (n-2)\cdot...\cdot 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2021 af AMelev

Se din formelsamling side 29 (169) & (167).


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2021 af PeterValberg

K(9,7)=\frac{9!}{7!\cdot(9-7)!}=\frac{9\cdot8\cdot7\cdot6\cdot5\cdot4\cdot3\cdot2\cdot1}{7\cdot6\cdot5\cdot4\cdot3\cdot2\cdot1\cdot2\cdot1}=\frac{9\cdot8}{2\cdot1}=36

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.