Fysik

Atomkerner og atomer, Vejen til fysik B2, Opgave 58, side 80, (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

02. maj 2021 af ca10 - Niveau: B-niveau

58.

a) Hvor mange atomkerner er der i 5 g R-226 ?

b) Hvor mange atomer er der i et kg carbon ?

Jeg synes ikke at bogen giver nogle ledetråde til hvordan, man skal besvare spørgsmål a) og b).

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2021 af mathon

Hvert mol indeholder NA = 6.02214·1023 enheder.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. maj 2021 af janhaa

a)

n=m/M=5/226=0,0221\,mol

N=n*N_a=0,0221\,mol*6,022*10^{23}=1,3309*10^{22}\,atomer


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2021 af janhaa

b)

same

n= m/M

og

n=N/Na


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2021 af janhaa

b)

N=5,0183*10^{25}\,C-atomer


Svar #5
02. maj 2021 af ca10

Tak for svarene


Skriv et svar til: Atomkerner og atomer, Vejen til fysik B2, Opgave 58, side 80, (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.