Kemi

Syre/base og pH

03. maj 2021 af Sukoo - Niveau: C-niveau

Hej!

Sidder med denne kemiopgave jeg har svært ved at beregne. Håber i kan hjælpe! :-) 

I en opløsning er [H3O+]= 1,0 * 10-3 M.</o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-left:54.0pt;text-align:justify;text-indent: -18.0pt;mso-list:l1 level1 lfo3">a.1) Beregn pH.</o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-left:54.0pt;text-align:justify;text-indent: -18.0pt;mso-list:l1 level1 lfo3">a.2) Beregn [OH-].</o:p> I en opløsning er [H3O+]= 4,6 * 10-9 M.</o:p> <p class="MsoBodyText" style="margin-top:0cm;margin-right:0cm;margin-bottom:0cm; margin-left:83.2pt;text-align:justify;text-indent:-47.75pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 2.0cm">b.1) Beregn pH.</o:p> <p class="MsoBodyText" style="margin-top:0cm;margin-right:0cm;margin-bottom:0cm; margin-left:83.2pt;text-align:justify;text-indent:-47.75pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 2.0cm">b.2) Er opløsningen sur eller basisk. <p class="MsoBodyText" style="margin-top:0cm;margin-right:0cm;margin-bottom:0cm; margin-left:83.2pt;text-align:justify;text-indent:-47.75pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 2.0cm">b.3) Beregn [OH-] <p class="MsoNormal" style="margin-left:83.2pt;text-align:justify;text-indent: -47.75pt;mso-list:l0 level1 lfo1;tab-stops:list 2.0cm"> 

 </o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2021 af Hjælpmedmatgh

#0

Hej!

Sidder med denne kemiopgave jeg har svært ved at beregne. Håber i kan hjælpe! :-) 

I en opløsning er [H3O+]= 1,0 * 10-3 M.</o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-left:54.0pt;text-align:justify;text-indent: -18.0pt;mso-list:l1 level1 lfo3">a.1) Beregn pH.</o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-left:54.0pt;text-align:justify;text-indent: -18.0pt;mso-list:l1 level1 lfo3">a.2) Beregn [OH-].</o:p> I en opløsning er [H3O+]= 4,6 * 10-9 M.</o:p> <p class="MsoBodyText" style="margin-top:0cm;margin-right:0cm;margin-bottom:0cm; margin-left:83.2pt;text-align:justify;text-indent:-47.75pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 2.0cm">b.1) Beregn pH.</o:p> <p class="MsoBodyText" style="margin-top:0cm;margin-right:0cm;margin-bottom:0cm; margin-left:83.2pt;text-align:justify;text-indent:-47.75pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 2.0cm">b.2) Er opløsningen sur eller basisk. <p class="MsoBodyText" style="margin-top:0cm;margin-right:0cm;margin-bottom:0cm; margin-left:83.2pt;text-align:justify;text-indent:-47.75pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 2.0cm">b.3) Beregn [OH-] <p class="MsoNormal" style="margin-left:83.2pt;text-align:justify;text-indent: -47.75pt;mso-list:l0 level1 lfo1;tab-stops:list 2.0cm"> 

 </o:p>

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2021 af Heptan

Benyt

pH = -log([H3O+])

pOH = -log([OH-])

pH + pOH = 14

Er opløsningen sur eller basisk? Hvis pH er under 7 er den sur, hvis over 7 er den basisk.


Svar #3
04. maj 2021 af Sukoo

#1

#0

Hej!

Sidder med denne kemiopgave jeg har svært ved at beregne. Håber i kan hjælpe! :-) 

I en opløsning er [H3O+]= 1,0 * 10-3 M.</o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-left:54.0pt;text-align:justify;text-indent: -18.0pt;mso-list:l1 level1 lfo3">a.1) Beregn pH.</o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-left:54.0pt;text-align:justify;text-indent: -18.0pt;mso-list:l1 level1 lfo3">a.2) Beregn [OH-].</o:p> I en opløsning er [H3O+]= 4,6 * 10-9 M.</o:p> <p class="MsoBodyText" style="margin-top:0cm;margin-right:0cm;margin-bottom:0cm; margin-left:83.2pt;text-align:justify;text-indent:-47.75pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 2.0cm">b.1) Beregn pH.</o:p> <p class="MsoBodyText" style="margin-top:0cm;margin-right:0cm;margin-bottom:0cm; margin-left:83.2pt;text-align:justify;text-indent:-47.75pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 2.0cm">b.2) Er opløsningen sur eller basisk. <p class="MsoBodyText" style="margin-top:0cm;margin-right:0cm;margin-bottom:0cm; margin-left:83.2pt;text-align:justify;text-indent:-47.75pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 2.0cm">b.3) Beregn [OH-] <p class="MsoNormal" style="margin-left:83.2pt;text-align:justify;text-indent: -47.75pt;mso-list:l0 level1 lfo1;tab-stops:list 2.0cm"> 

 </o:p>

?

Ved ikke lige hvad der gik galt.. :)

Sidste del af opgaven lyder:

1. I en opløsning er [H2O+] = 1,0 * 10-3 M.
Beregn pH og [OH-]

2. I en opløsning er [H3O+] = 4,6 * 10-9 M.
Beregn pH og [OH-]
 


Svar #4
05. maj 2021 af Sukoo

#2

Benyt

pH = -log([H3O+])

pOH = -log([OH-])

pH + pOH = 14

Er opløsningen sur eller basisk? Hvis pH er under 7 er den sur, hvis over 7 er den basisk.

Kan du uddybe lidt ift. hvordan jeg skal beregne? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2021 af Heptan

1. I en opløsning er [H3O+] = 1,0 * 10-3 M.
Beregn pH og [OH-].

pH = -log([H3O+])

pH = -log(1,0 * 10-3) = 3

pOH = 14-3 = 11

11 = -log([OH-])

Løser man ligningen, får man:

[OH-] = 10-11 M


Skriv et svar til: Syre/base og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.