Matematik

PLS HJÆLP

04. maj 2021 af Gulben - Niveau: C-niveau
Om en bestemt population gælder, at der til et bestemt tidspunkt er 45000 individer i populationen. Envidere gælder, at populationen vokser med 2,4% pr. År

a) opskriv en funktion der beskriver sammenhængen mellem tiden (målt i år) og antallet af individer i populationen.

Nogen der kan finde ud af at løse denne opgave??

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2021 af AMelev

Ja, og det kan du nok også, hvis du bruger din formelsamling (C-niveau) side 15 (81) inkl. figur.

Når en funktion vokser med en fast procent ved en fast x-tilvækst, er der tale om eksponentiel vækst, og da vækstraten r = 2.4% = 0.024 er positiv, er der tale om en voksende funktion - derfor side 15.

Iflg. figuren skærer grafen 2.aksen i b, så b = f(0) er startværdien.


Svar #2
04. maj 2021 af Gulben

Undskyld, men jeg forstår ikke. Jeg kan ikke finde ud af noget af det her

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2021 af ringstedLC

Det er en eksponentialfunktion, da populationen vokser med en fast procentdel pr. tidsenhed:

\begin{align*} P(t) &= b\cdot a^t \end{align*}

a kan beregnes, men uden yderligere oplysninger som fx det bestemte tidspunkt, kommer du ikke længere.

Så prøv lige at vedhæfte et godt billede af hele opgaven.


Svar #4
04. maj 2021 af Gulben

Dette er hele opgaven:

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2021 af ringstedLC

a) Brug hjælpen i #1 til beregne a og kald det bestemte tidspunkt t0:

\begin{align*} P(t) &= P(t_0)\cdot a^t \end{align*}

b) 

\begin{align*} T_2 &= \frac{\ln(2)}{\ln(a)}\quad \textup{formel (87)} \end{align*}


Svar #6
04. maj 2021 af Gulben

Okay, Tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2021 af AMelev

#2 Hvad er startværdien b?

Hvad står der i formelsamlingen om forskriften f(x)?

Hvad præcist er det i formlen, du er i tvivl om?

x er antal år efter "bestemt tidspunkt" (Start)


Skriv et svar til: PLS HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.