Matematik

Hældningsvinklen med CAS

14. maj 2021 af Jordbær60 - Niveau: B-niveau

Hældningsvinkel opgaver 

 Vil gerne svar til mail-add. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2021 af ringstedLC

a)

\begin{align*} y=a\,x+b\Rightarrow \tan(v_\textup{h\ae ldn}) &=a\quad \textup{formel (46)} \\ \angle \,v_{\textup{h\ae ldn}} &= \tan^{-1}(a) \end{align*}

b)

\begin{align*} (x-a)^2+(y-b)^2=r^2 \Rightarrow \left\{\begin{matrix} \textup{centrum\,\textit{C}}&=&(a,b) \\ \textup{radius}&=&r \end{matrix}\right\}\quad \textup{formel (52)} \end{align*}

c)

\begin{align*} \textup{dist}(C,l) &= \frac{\left |a\,x_1+b-y_1\right |}{\sqrt{a^2+1}} \;,\;C=(x_1,y_1)\quad \textup{formel (51)} \\ \textup{dist}(C,l) &<r \Rightarrow \textup{\textit{l} sk\ae rer\,cirklen} \\ \textup{dist}(C,l) &=r \Rightarrow \textup{\textit{l} tangerer\,(r\o rer)\,cirklen} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2021 af ringstedLC

Når det nu er lykkedes dig at vedhæfte en fil, så kan du sikkert også vedhæfte et godt billede af opgaven (vha. "screenshot") i din næste tråd.


Svar #3
14. maj 2021 af Jordbær60

 1000 tak :-)


Skriv et svar til: Hældningsvinklen med CAS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.