Matematik

binomialtest

16. maj 2021 af javannah5 - Niveau: A-niveau

Hvordan laver man en en binomialtest på fx Dansk folkeparti?

Vedhæftet fil: 2021-05-12 (2).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2021 af peter lind

Jeg har altså først og fremmest brug for opgaven ikke en tabel over målinger

Læg hele opgaven ind helst som billedfil eller pdf fil


Svar #2
16. maj 2021 af javannah5

Der er ikke nogen opgave min lærer sagde at man skulle lave en binomialtest på Dansk folkeparti.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2021 af peter lind

Test for hvad ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Man kan se at DF fik 8,7% af stemmerne ved sidste valg. Så er der lavet en meningsmåling den 9/5-2021 hvor man har spurgt 1023 personer, og 5,3% af dem (dvs. 54 personer) har svaret at de ville stemme på DF.

Mon ikke opgaven går ud på at undersøge om meningsmålingen giver anledning til at tro at DF's vælgertilslutning har ændret sig siden sidste valg?

Altså nulhypotesen og den alternative hypotese bliver så

H0: DF's vælgertilslutning er uændret 8,7%

HA: DF's vælgertilslutning har ændret sig.

Hvis vi har et binomialforsøg med p = 0,087 og n = 1023, så er opgaven at finde ud af om x = 54 ligger i den kritiske mængde ved et signifikansniveau på 5%.

Mon ikke det var sådan din lærer mente I skulle gøre?


Skriv et svar til: binomialtest

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.